sperret kommentarfeltet fordi dere er sug

.. Ikke dere alle da. Virker som at de fleste har skjønt at jeg er sårbar nå og at dere lett kan dytte meg ned med dritt her om både meg, min fortid og om hunden min, så jeg kvittet meg med problemet, nemlig kommentarene. 

Vet jo at det er folk fra Karasjok, noe jeg finner utrolig rart for jeg bor ikke der mer og ikke skal jeg opp igjen med mindre når jeg og kjæreste skal hente Keeko og litt av tingene mine. Jeg er ikke et problem for dere mer, så hvorfor plante hode deres lenger oppi ræva? Er dere redde for at jeg skal komme tilbake, er det det? Fordi dere ikke liker meg? Gi dere, herregud. Tipper det ikke er små jenter på 14 år som slenger dritt, men umodne "voksne." Give me a fucking break.

Slenger på et bilde av meg og mannemennesket mitt fordi vi er utrolig søte og han er ikke sug, og siden livet vårt sammen starter på ordentlig snart! 23.04.2015,22:01 Blogg / (0) Kommentarer

Livet til et dyr er like verdifult som vårt

«Ulven i Norge kan ikke sammenlignes med ulvene der.» Jo, jo det kan de. De er like viktig her, som overalt ellers.

I det siste har jeg sett altfor mange statuser på Facebook om at ulven er et skadedyr. I en diskusjon ble jeg faktisk truet av same gubbene som diskuterte mot meg, og tilslutt gikk de alle til personangrep og kalte meg både dum og for en idiot. Sta som jeg er nektet jeg å gi meg, de fikk gi seg om denne diskusjonen skulle ta slutt. Dyr er noe jeg brenner for og jeg nekter å la noen dytte meg ned for det. Aldri om de skulle få vinne dette. Det endte med at statusen ble slettet, og at jeg nå sletter alle som skriver statuser om at ulv er skadedyr, eller egentlig alle rovdyr. Det kunne vært Rebekka som skrev noe slikt, og jeg hadde fortsatt slettet henne selvom hun er min bestevenn, så seriøst tar jeg dette.  

Det er naturens gang at dyr dreper og spiser hverandre, de må drepe for å overleve. De som er skadedyr, det er oss. Menneskeheten, vi er problemet- ikke de. La meg si det sånn her: Det som er unaturlig og som VI MENNESKER gjør det er å ha cirkus med dyr. Mennesker tvinger og ødelegger dyr for UNDERHOLDNING. Mennesker er problemet, IKKE dyr. Dyr gjør det de må for å overleve, må vi ha cirkus for å overleve? Nei. Må vi ha pels rundt nakken som PYNT for å overleve? Nei. Må vi ha utrydningstruet og sjeldne dyr utstoppet i stua for å overleve? Nei.

Selvom vi er den "sterke" rasen gir det oss ingen rett til å bestemme om dyrene skal bort. Vi har ingen rett til å ha de i bur eller til å behandle de som vi selv vil. 

Ja, jeg kan forstå hvorfor bøndene og samegubbene ble sinte, og jeg forstår deres frustrasjon, men å drepe ulv og ville utrydde de blir for feil. Det er galt. Ulvene dreper ikke i kaldt blod, nei, de som dreper ulvene derimot- Det er de som dreper i kaldt blod. Når skal verden se hvor viktig alle dyrene er for oss for verden? Når skal vi innse at vi må forandre oss? Jeg får så vondt dypt i sjela når jeg ser bilder av jegere som smiler vedsiden av dyret de drepte, vedsiden av livet de tok. Livet til et dyr er like verdifult som vårt og det er på tide at verden ser det.

Før jeg avslutter innlegget vil jeg oppfordre alle til å bli fadder! Du kan bli fadder for panda, tiger, isbjørn, elefant og nesehorn. Trykk HER for å bli fadder for dyrene som trenger deg! 

22.04.2015,18:46 Dyrevernsalliansen/NOAH/dyr / (7) Kommentarer

Intervjuet av NuFal, igjen!

I det siste har det vært mye fokus på unge og psykiskhelse, og igjen ville NuFal skrive om meg! Sist var intervjuet på samisk, men denne gangen er det vel leselig for dere alle! Dessverre vil jeg ikke dele det tidligere intervjuet av personlige grunner, men dere kan trykke på bilde over for å lese den som er på norsk!

Nå har jeg ikke skrevet om helsen min på lenge, men heller blogget om andre ting- Så føler ikke jeg fortjente dette, men er fortsatt kjempe flott at de valgte meg! Det gjør meg selvfølgelig kjempe glad!

Hvorfor jeg ikke skriver like mye om slike ting nå, det er i bunn og grunn fordi jeg har blitt usikker på meg selv og bloggen min etter at jeg slettet den og fikk den tilbake. Ja, jeg er ferdig med den saken, den er ordnet oppi men slik som jeg fungerer så er det vanskelig å riste av meg slike ting. Usikkerheten er sammen med meg selv, min største fiende.

Uansett, gi gjerne tilbakemelding på hva du syntes og lik gjerne NuFal sin Facebook side ved å trykke HER!

14.04.2015,19:52 Hjertesaker / (2) Kommentarer

Medusa, fangs og grått hår?

Har lenge hatt lyst på medusa, som er piercingen jeg har over leppen på bildene. Jeg har også funnet en ny type bleking som ikke skader håret ditt, jeg vet- det høres for bra ut til å være sant, men det finnes nå og det skal jeg skaffe meg! Da tenker jeg meg å farge håret grått og hvitt! 

Grått og hvitt hår, fangs og alveører høres ganske flott ut, spør du meg! Når jeg får fikset ørene vet jeg ikke, i og med at det er viktigere saker å bruke penger på når man blir kastet ut i voksenlivet. Det suger men er visst sånn det fungerer. Fangs derimot er ikke like dyrt, og det kan jeg få råd til snart om jeg vil og finner en tannlege som kan gjøre dette for meg! 

Dere svarer sikkert ikke på spørsmålene, men vet dere om en klinikk jeg kan få ordnet fangs?`
Medusa- Ja/nei? 

14.04.2015,13:23 Tatovering, sminke, hår og piercing / (3) Kommentarer

Påsken min i (få) bilder

07.04.2015,17:51 Hverdag / (2) Kommentarer

Nlaea Somby
20 år, fra Karasjok

Jeg blogger om livet mitt og mine utfordringer i hverdagen med Asperger Syndrom, angst og depresjoner.


"In the end there doesn't have to be anyone who understands you. There just has to be someone who wants to."Søk i bloggen

hits