silikon- 105 dager etter operasjonen

Det er veldig mange som spør meg om de samme tingene om hvordan det er i ettertid, og siden jeg er så åpen som jeg er om egt. alt kan jeg vel fortelle litt om hvordan det har vært for meg.

Hvor mange gram tok jeg? 
- Jeg tok 290 og 325 gram. Jeg har sagt det tidligere, men kan vel forklare hvorfor det er forskjellige størrelser. I jul knakk jeg ribbeina mine, noe som gjorde høyere side av overkroppen veldig skjev, og derfor syntes kirurgen at det ble best resultat om vi gjorde det slik, noe jeg var ganske enig i. Jeg ser ikke nå lenger at jeg er skjev med mindre jeg virkelig trekker frem ribbeina. 

Hvordan er det å sove på siden?
- Jeg sover enda med en sports BH jeg kjøpte etter at jeg kunne slutte å bruke den fra klinikken. Jeg tror det er helt opp til deg og hva som føles mest behagelig. Jeg synes fortsatt at det er ukomfortabelt å sove uten i og med at det ikke har grodd seg ferdig enda, men det varierer selvfølgelig fra person til person. 

Når begynte jeg å bruke BH igjen?
- Det var vel etter seks uker, men jeg bruker fortsatt sports BH eller ikke BH i det heletatt. Det er ikke helt behagelig, ikke enda iallefall. 

Kjenner/ser jeg protesen?
- Ja, det skjer noen ganger at jeg kan kjenne hele greia, men jeg har under muskelen så det er ikke så synlig som jeg fikk forklart av andre at det kom til å bli. Når jeg ligger på rygg uten noe på kan jeg kjenne de på¨siden. Når det kommer til det om jeg kjenner de når jeg ikke kjenner etter, så nei faktisk ikke. Jeg merker ikke at det er noe der med mindre jeg ligger. Jeg synes (samme gjør kjæreste, haha) at det ser of føles veldig mye mer naturlig ut enn forventet. 

Var det vondt lenge etter operasjonen?
- Jeg synes den første måneden var vond og ubehagelig. DA kjente jeg protesen veldig godt. Om noen løftet meg eller om jeg løftet på noe tungt kunne det gjøre veldig vondt. 

Når tok jeg av teipen og hvor ofte byttet jeg teip?
- Jeg tok av teipen for noen dager sider, faktisk. Den første teipen hadde jeg på i fem uker, så skiftet jeg teip hver andre uke i tre måneder. Teipen fikk jeg kjøpt på apoteket. Det er ikke verre enn at man spør etter operasjons teip. 

Håper jeg fikk svart på noe av det dere lurer på. Er det noe mer er det bare å spørre! 

22.10.2014,13:52 Kropp / (3) Kommentarer

"Real men like curves."

Nok en gang så skriver jeg for Rebekka, for dere 113 andre som har vært innom siden igår ikke har gitt meg tilbake melding på hva jeg skal skrive om, så dedikeres hvert innlegg til henne siden hun er den som har mast og sagt at jeg må blogge.  

Som lita og tynn, så lurer veldig veldig på noe. Hvorfor har det blitt slik at det er helt greit å rakke ned på de som er tynn? Om vi som kanskje ikke har så mye på kroppen skriver en sang om de som er litt større, og formulerte oss som Nicki eller Meghan. Ja, jeg liker all about that bass, men «I'm bringing booty back, go ahead and tell them skinny bitches that.» Er ikke det litt dobbelmoralsk sammen med resten av teksten hennes? Ikke det at dette er den verste sangen om akkurat dette, men håper dere vil se hva jeg mener etter at dere har lest innlegget. 

Jeg oppfattes sikkert kjempe teit nå, men hvis ei tynn jente hadde sagt noe om ei som føler seg stor, hadde omverden brent henne levende. Hvorfor skal det være greit å kalle meg for ei pinne, fyrstikk, beinrangel, ekkelt tynn etc, men om jeg bruker ord som feit, ekkelt feit, fjell etc så bryter helvete løs? Hvorfor er det greit å si at jeg må spise mer, men feil hvis jeg sier at noen må slanke seg? Det er like ille begge veier, om du spør meg. Og nei, jeg hadde aldri sagt det for jeg mener at vi alle er bygd som vi er, jeg vil bare få frem et poeng her. 

Har ikke vi tynne lov til å være usikker på oss selv på samme måte som de som er fyldigere? Jeg har blitt mobbet og rakket ned på hele livet fordi jeg for det første er kjempe lav, og for det andre går under kategorien "ekkelt tynn."

«Herregud, du må legge på deg.»
«Så tynn du er, spis mer.»
«Du ser ut som et beinrangel.»

Jeg kan informere alle om at det er like vondt å høre det jeg skrev ovenfor, som å få høre at man må gå ned i vekt eller at man ser ut som en elefant. Vi er veldig, veldig mange som sliter med selvtilliten nettopp fordi det har blitt sånn at det er greit å tråkke på oss. Jeg er en av de veldig mange som ønsker at jeg veide mer, og jeg er en av de som er kjempe usikker på kroppen min siden jeg ikke "har så mye å ta i." 

Det som gjør meg enda mer frustert er at det er altfor mye kroppspress. Ja, jeg er veldig påvirket av dette presset- Jeg har tatt silikon, jeg føler meg kjempe fæl når jeg ser alle de flotte kvinnfolka med former. Jeg ser ofte på venninene mine som har en "sosialt akseptert" kropp, og når jeg gjør det vil jeg krølle meg sammen og gå i store klær så ingen skal se hvor tynn og formeløs jeg er. 

Noe annet som irriterer meg er det at om tynnere jenter legger ut et lettkledd bilde, så er vi horer og oppmerksomhetssyk. Om ei litt overvektig frøken legger ut noe, så er hun modig og tøff. Uansett størrelse, hvorfor er det ikke akseptabelt å være stolt over den kroppen man har? Hvis man vil vise den frem, så hvorfor ikke? Kan ikke vi tynne også oppfattes som modig eller tøff? UANSETT størrelse, skal du ha lov til å være komfortabel i kroppen din. Vi alle, vi er fin som vi er. Det å dømme en person o.l ut i fra kroppen er helt feil. 

21.10.2014,10:41 Kropp / (6) Kommentarer

La meg bli suicidegirl nå

Skal jeg sende inn søknad til suicidgirl? 

11.04.2014,23:05 Kropp / (6) Kommentarer

True fucking story

19.01.2014,02:34 Kropp / (4) Kommentarer

Nlaea Somby
20 år, fra Karasjok

Jeg blogger om livet mitt og mine utfordringer i hverdagen med Asperger Syndrom, angst og depresjoner.


"In the end there doesn't have to be anyone who understands you. There just has to be someone who wants to."Søk i bloggen

hits