besettelserDet er ikke første gang jeg er besatt at slike ting. Da jeg var barn måtte mamma ofte ta opp dokumentarer om Egypt, faraoene og om pyramidene. For ikke lenge siden var det Løvenes Konge og noen andre Disney filmer, nå er det 2. Verdenskrig, haha! 

Før nyttår brukte jeg hele dager på kun filmer og dokumentarer om 2. Verdenskrig og Hitler. Søvn? Nei takk, Netflix har for mange filmer om dette, søvn kan vente. Sunt, ikke sant? 

Det har alltid vært noen ting jeg må vite alt om i små perioder. Jeg suger til meg alt jeg kan finne. Jeg kan sitte å lese om hva enn som har interessert meg, i flere timer uten å merke hvor mye tid har gått på det. Filteret mitt forsvinner i det jeg finner noe jeg interesserer meg for, og jeg forteller om det selvom andre ikke bryr seg.  Det trenger ikke være noe historisk (hallo som løvenes konge lol nlaea), det kan være alt fra kjendiser, en film, et spesifikt dyr, til noe som har skjedd. Som nå. Jo flere dokumentarer og artikler, jo mer fornøyd er jeg.

Jeg har sett «Making a murderer.» tre ganger nå, for å få med meg alt. Jeg har Googlet Avery og lest alt det VG har skrevet om saken. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg til å se serien igjen. Jeg går ikke lei, det er tingen. Jeg kan se de samme filmene og dokumentarene om, og om, og om igjen. Noe jeg også alltid har gjort. Det er nærmest umulig for meg å legge vekk mine besettelser. Det går ikke før jeg føler at jeg vet nok. En annen dokumentar og film jeg har sett mange, mange, maaange ganger er «Aileen: Life and death of a serial killer.» og filmen om henne: «Monster

Hvor mange av dere husker mine besettelser over årene på alle bloggene jeg har hatt? Det jeg husker er at jeg skrev mye om mytologier. Ronnoe Radke fikk et helt innlegg om hva jeg syntes om han, musikken og tingene han ble satt inn for. Spammet jeg ikke med Kat på NeverTurnBack bloggen? På samme bloggen hadde jeg et design av Monroe, haha! 

Noe annet jeg var besatt av som barn var hunder og alle rasene. Jeg lånte bøker fra biblioteket om alle verdens hunderaser. Flere bøker om gangen, faktisk. Jeg leste alle og pugget fakta om alle rasene. Vi skulle ha hund, skjønner dere! Derfor ville jeg lese om hunder og finne den perfekte rasen for meg og Mamma. Er det søtt eller ekstremt sært? 

Jeg har fått forklart at dette skyldes Asperger Syndrom. At det er derfor det blir intenst og hvorfor jeg aldri går lei. Noen av oss har kun én interesse, én hobby, kun én ting fokuset kan være på igjennom hele livet. Jeg er "en av de" som har varierte interesserer. Igjen, jeg vet ikke om det er en del av sjarmen min at jeg blir besatt av visse ting, eller om det bare er sært, haha! 

20.01.2016,17:59 Asperger / (0) Kommentarer

Skriv noe fint her, pretty please ヽ(⌒▽⌒)ノ


Nlaea Somby
20 år, fra Karasjok

Jeg blogger om livet mitt og mine utfordringer i hverdagen med Asperger Syndrom, angst og depresjoner.


"In the end there doesn't have to be anyone who understands you. There just has to be someone who wants to."Søk i bloggen

hits