Livet til et dyr er like verdifult som vårt

«Ulven i Norge kan ikke sammenlignes med ulvene der.» Jo, jo det kan de. De er like viktig her, som overalt ellers.

I det siste har jeg sett altfor mange statuser på Facebook om at ulven er et skadedyr. I en diskusjon ble jeg faktisk truet av same gubbene som diskuterte mot meg, og tilslutt gikk de alle til personangrep og kalte meg både dum og for en idiot. Sta som jeg er nektet jeg å gi meg, de fikk gi seg om denne diskusjonen skulle ta slutt. Dyr er noe jeg brenner for og jeg nekter å la noen dytte meg ned for det. Aldri om de skulle få vinne dette. Det endte med at statusen ble slettet, og at jeg nå sletter alle som skriver statuser om at ulv er skadedyr, eller egentlig alle rovdyr. Det kunne vært Rebekka som skrev noe slikt, og jeg hadde fortsatt slettet henne selvom hun er min bestevenn, så seriøst tar jeg dette.  

Det er naturens gang at dyr dreper og spiser hverandre, de må drepe for å overleve. De som er skadedyr, det er oss. Menneskeheten, vi er problemet- ikke de. La meg si det sånn her: Det som er unaturlig og som VI MENNESKER gjør det er å ha cirkus med dyr. Mennesker tvinger og ødelegger dyr for UNDERHOLDNING. Mennesker er problemet, IKKE dyr. Dyr gjør det de må for å overleve, må vi ha cirkus for å overleve? Nei. Må vi ha pels rundt nakken som PYNT for å overleve? Nei. Må vi ha utrydningstruet og sjeldne dyr utstoppet i stua for å overleve? Nei.

Selvom vi er den "sterke" rasen gir det oss ingen rett til å bestemme om dyrene skal bort. Vi har ingen rett til å ha de i bur eller til å behandle de som vi selv vil. 

Ja, jeg kan forstå hvorfor bøndene og samegubbene ble sinte, og jeg forstår deres frustrasjon, men å drepe ulv og ville utrydde de blir for feil. Det er galt. Ulvene dreper ikke i kaldt blod, nei, de som dreper ulvene derimot- Det er de som dreper i kaldt blod. Når skal verden se hvor viktig alle dyrene er for oss for verden? Når skal vi innse at vi må forandre oss? Jeg får så vondt dypt i sjela når jeg ser bilder av jegere som smiler vedsiden av dyret de drepte, vedsiden av livet de tok. Livet til et dyr er like verdifult som vårt og det er på tide at verden ser det.

Før jeg avslutter innlegget vil jeg oppfordre alle til å bli fadder! Du kan bli fadder for panda, tiger, isbjørn, elefant og nesehorn. Trykk HER for å bli fadder for dyrene som trenger deg! 

22.04.2015,18:46 Dyrevernsalliansen/NOAH/dyr / (0) Kommentarer

Nlaea Somby
20 år, fra Karasjok

Jeg blogger om livet mitt og mine utfordringer i hverdagen med Asperger Syndrom, angst og depresjoner.


"In the end there doesn't have to be anyone who understands you. There just has to be someone who wants to."Søk i bloggen

hits